Dag 147 - La Serena Del 1


Temp. morgon: 0°C
Temp. dag: 15°C

God morgon :)
Jag är huuuur trött som helst och har huuuur mycket smågrejer som helst att göra och fixa de kommande dagarna.

Tänkte berätta lite snabbt om fredagen och lördagen i La Serena.
Både jag och Marcela hade tagit ledigt på fredagen så vi i lugn och ro skulle kunna göra oss i ordning med packning och allt inför resan. Jag började med att dra till gymmet på morgonen, sen blev det dusch och packning och sen passade jag och Marcela på att åka till Patronato, den billiga klädmarknaden i centrum, och kika runt lite. Sen åt vi lunch tillsammans och sen när Joaquín slutat skolan vid 3-tiden packade vi in oss i bilen och påbörjade resan mot La Serena.
Vi kom fram SENT. Typ vid halv 11 tror jag. Resan tog alltså lite mer än 5 timmar. Det är som en resa från Stockholm till Skåne, och ändå kommer man typ bara ett stenkast från Santiago^^ Vi installerade oss i las cabañas (små minihus/lägenheter) och sen tog vi bilen till en närliggande sushirestaurang och delade på några rolls innan det blev sängen! :)På lördagen gick vi upp hyfsat tidigt. Vid 10.40 stryde vi mot Valle Elquí där de producerar piscosorten Mistral. På vägen dit (2 timmar ungefär) stannade vi till vid en by som heter Vicuña och kikade runt på torget där de hade en liten mini feria och i några närliggande butiker. Väl framme i staden/byn som jag har glömt vad den heter men där de har som en "pisco-viña". Vi gick en guidad tur, fick provsmak 2 piscosorter (och ja, nu erkänner även jag att det kan vara skillnad på pisco och pisco^^) och sen avslutade vi med en lunch på ställets restaurang.
Det var riktigt varmt den här dagen! Jag gick runt i linne och blev tvungen att ta av mig leggingsen som jag hade under jeansen. Man har ju liksom vant sig vid kylan här nu... :P

När vi kom tillbaks till La Serena softade vi lite i la cabaña, sen åkte vi (alla utom Julios föräldrar som var trötta efter den långa bilresan) till ett mall och supermercado och handlade lite grejer och sen käkade vi på en sjukt bra skaldjursrestaurang! Jag och Marcela beställde in en varsin Jardín de mariscos (skaldjurs trädgård) och ja,,,,, bilder säger väl mer än ord?
Vi avslutade kvällen med en drink på La Serenas casino. Joaquín 16 år kunde komma in helt utan problem^^ Hihi. Sen blev det sängen :D

Enjoy;)

HKommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0