Avslutningsmiddagar


Min sista vecka i Chile var fylld av en massa "sista-gången-grejer". Ni vet, sista gången man gör deeeet, sista gången man går diiiit, sista gången man äter deeeeet... Ganska jobbigt faktiskt, eller känslomässigt... :/
Måndagen avslutades med ett besök på en sushirestaurang tillsammans med Julio och Marcela. Samma sushirestaurang där vi åt 3 åt tillsammans min allra FÖRSTA middag i Chile. Jag minns den första kvällen som om det vore igår. Hur jag tog mig fram med min hackiga spanska, hur jag inte fattade ett smack av menyn, hur blyg jag var, hur jag berättade för Julio och Marcela om mig själv och min familj... hur lite vi kände varandra! Och nu, den näst sista kvällen för min del i Chile,, hur vi satt och skrattade, skojjade, hur Julio lät mig välja vin och smaka på det (han har lärt mig massor om vin!!), hur jag hade problem att välja mellan alla goda rolls på menyn, och hur VÄL vi kände varandra! ♥ Kommer alltid minnas dessa två middagar som att jag levde om dom varje dag. De representerar början och slutet på min resa, samt står som ett bevis för allt jag lärt mig, varit med om samt utvecklats.

På tisdagen, dagen innan hemfärd, gjorde jag Vale och Javi ett nytt försök att komma in på Fantasilandia! Tror ni vi kom in? Nej! När vi väl kom dit så var det stängt!!!! Vet inte riktigt varför men det verkade vara för underhåll eller liknande...

Lite tur var det kanske.. Istället åkte vi nämligen till Patronato och Meiggs i centrum i jakt på en till resväska för min del! Hittade en sjukt bra för 10000 pesos = ca 150 spänn. Toppen! :D På eftermiddagen fick jag hjälp av tjejorna att packa och senare på kvällen blev det en sista middag med Marcela, Julio, Silvia, Joaquín, Luis och los tata. Småplock och mozarellafyllda ravioli med skaldjurssås samt en stor tårta till efterrätt! Fick en ordbok av Silvia med chilenska slang! Helt underbart! Jag får ju inte glömma alla modismos nu! ;)

Enjoy;)

H


Un recuerdo de Chile...


Jag älskar tatueringar. För ett tag sen,, eller ganska länge sen faktiskt, så kom jag på tanken att göra en tatuering i Chile. Först hade jag tänkt tatuera in titeln på en låt som betyder väldigt mycket för mig. Men ju mer tiden gick kände jag allt starkare hur jag ville göra något för att hedra mitt andra hemland som kommit att ligga mig närmre om hjärtat än jag någonsin kunnat ana. En Chile tatuering var vad jag skulle ha.



Vales ex-killes kompis är tatuerare så hon hjälpte mig att kontakta honom. Var där på fredagen för att hälsa och kolla läget, klockan 1 följande måndag fick jag en tid. Väl på plats ritade han, på frihand, ett antal olika modeller av det jag ville ha. Jag fastnade på direkten för en utav dom, den var helt udnerbart vacker, precis som Chile... Jag hade egentligen tänkt mig något mindre och mindre konstnärligt, alltså med ett mer basiskt typsnitt, men nej,,, DETTA var min tatuering.

Enjoy;)

H

Avslutnings-once


Lördagskvällens avslutningskalas fick ju ett litet abrubt slut..:/ Men istället samlades vi alla på söndagskvällen :)

Först och främst kan jag ju säga att jag kom i säng klockan halv 7 på morgonen efter en natt tillsammans med Vale och hennes polare :) Vid 2-tiden hade jag en lunch inbokad i andra änden av stan, Pajarritos, hemma hos Felipe och hans familj. Det var mysigt att få komma dit och jag så väl mottagen :)

Senare på eftermiddagen softade jag hemma hos Julio och Marcela och på kvällen kom hela gänget över för att tomar once. Vi åt pizza och hade det jättemysigt tillsammans. Det avslutades med en tårta med 6 st champagneljus, ett för varje månad, och en fotoshoot i soffan med alla samlade <3
Jag fick en jättefin bok om Chile där alla hade skrivit en liten rad var och signerat. Tårarna var nära...

Jag hadede svårt att sova den kvällen. Många tankar som rullade runt i huvudet och först då så började min hemfärd kännas verklig.



En chilensk tradition! "Födelsedagsbarnet" ska ta en liten smakbit med munnen på tårtan, och då passar alla andra på att trycka ner ansiktet bakifrån i den! hahaha :)



Sista bilden är ett collage av Javi <3

Enjoy;)

H


Lördagsnatten :)

Vale och jag hade en utgång inplanerad efter showmiddagen och det kändes ju minst sagt lite små veligt efter den dramatiska avslutningen på middagen… Men efter att ha fått veta att tata trots allt mådde bra och allt verkade lugnt så tänkte vi att vi lika gärna kunde passa på att ge oss ut ;)

Vi skulle egentligen till Costa, discoteket i närheten av Vales hus i La Florida, men eftersom en viss chilenare aldrig hörde av sig….!!!!! Hahaha, så slutade det med att jag och Vale tog en taxi vid 3-tiden hem till hennes kompis Esteban. Vi satt ute i deras bakgård och drack romcola och snackade och hade det sjukt kul! Det är så himla enkelt att festa och ha kul i Chile… Dels finns det ju tillgång till alcohol natten lång om det skulle ta slut^^ men också för att alla är så avslappnade, sociala och glada. Det är lätt att ta sig in i en grupp, eller rättare sagt, man blir inbjuden (!) och man känner sig så himla välkomnad och glad J Kommer sakna det kompisgänget <3

Enjoy;)

H


Dramatisk avslutningsmiddag...

Lördagskvällen var ganska dramatisk…

Den började hur bra som helst! Vi kom tillbaks från skidåkningen i Colorado runt 8-tiden och vid 9 skulle vi vara på plats på en restaurang inne i centrum där vi hade bokat bord. Ett litet avskedsparty för mig…

I alla fall. In i duschen, torka håret, fixa sminket, ja ni vet! Men vi var snabba och kom fram strax efter 9 J Vi är ju trots allt i Chile ;) Utanför restaurangen, som heter Los Buenos Muchachos och är en välkänd restaurang i Santiago, mötte vi upp resten av gänget, dvs Marcelas släktingar som också skulle med J Vi kom in i restaurangen som var ENORM, satte oss vid vårat bord på andra våningen vid räcket. Los Buenos Muchachos är en restaurang med plats för jag vet inte hur många människor för de har nämligen som en krogshow där på kvällarna. Ni vet sådär med dans och sång och en massa uppträdanden. Mestadels är det stora sällskap som kommer dit för att fira, typ möhippor och 50-årsfester. Och en och annan avskedsmiddag förstås ;)

Efter en stund var alla på plats, vi beställde in 3 st paradillas, det är som bordsgrillar de kommer in med och ställer mitt på bordet och ovanpå är det fullt med kött av olika slag som man delar på. Till det kan man välja olika slags tillbehör, vi hade sallad och pommes =) Det var hur mysigt som helst och stämningen var på topp! Showen drog igång, det visades traditionella danser och det spelades hög latinamerikansk musik!

Men så plötsligt, så ser jag hur Marcela, som sitter mitt emot mig, sitter och pratar med sin pappa som hon har på sin vänstra sida och som inte alls verkar må särskilt bra. Han blir alldeles blek i ansiktet, lutar sig framåt och sen åt sidan och ser nästan ut att tappa medvetandet. Han gjorde miner som att han hade ont och jag lovar er att jag var typ helt säker på att han fått en hjärtinfarkt eller nått. På bara några sekunder förvandlades den mysiga stämningen till något helt panikslaget! Alla började skrika efter läkare, borde drogs undan folk kom springandes, och ja det var ett helt kaos! Marcelas pappa, tata, såg fortfarande ut som att han skulle svimma eller som att något annat var väldigt väldigt fel och efter bara några minuter var ambulansen på plats. Tata började så småningom känna sig bättre och hjälptes ner till ambulansen som stod utanför restaurangen och väntade. Vi andra fick vänta i en salong under tiden han undersöktes i bilen..

Det visade sig att det inte var något med hjärtat men de ville i alla fall skicka honom till kliniken för att göra vidare undersökningar. Senare på natten fick vi höra att det tack lov inte heller var något i hjärnan men att han skulle få stanna kvar för vidare undersökningar. Tisdag morgon fick han komma hem igen och då hade de fortfarande inte hittat något fel :/ Vilket i och för sig kanske är skönt,,, men samtidigt är det ju något som inte stämmer.

Jag är i alla fall väldigt glad och tacksam över att han mår bättre nu och att det inte var något allvarligt med varken hjärtat eller hjärnan J Det var ju lite snopet att det hände under den där showmiddagen men det gör faktiskt detsamma! Vi hade en mysig liten avskedssamling på söndagskvällen hemma hos Marcela och Julio istället, alla var samlade och det var minst lika trevligt som kvällen innan <3 Det viktigaste är ju trots allt att alla mår bra… <3

Enjoy;)

H



Colorado


I lördags var vi iväg och åkte skidor vid en skidort som heter Colorado. Det tar strax under 2 timmar att ta sig dit med bil från Santiago. Eftersom Chile, och framförallt Santiago, inte har ett klimat som kräver några täckbyxor eller dunjackor så finns allt sånt att hyra. Det finns en gata full med skidutflyktsaffärer där man kan hyra både kläder och utrustning samt köpa transfer om man vill det :) Vi åkte dit tidigt på morgonen, vid 7 ungefär, och då var det smockat med folk! Vi hyrde kläder och sen åkte vi mot Colorado, som är typ som Romme, och väl där hyrde vi skidutrustning :)

Jag åkte själv nästan hela dagen eftersom det var första gången på skidor för de andra tre, Marcela Julio och Vale. Men det gjorde inte så mycket :) Jag njöt av dagen och vädret som var HELT underbart, perfekt för att åka skidor!! Vi lunchade tillsammans och hade en helt fantastisk dag :)
Pratade även med en hel del folk i skidliften. Jag är inte helt säker men det känns som att det är ganska typiskt Chile... Jag har nog aldrig åkt själv med en främling i en skidlift hemma i Sverige,,,, men här är det i alla fall helt självklart att man börjar prata med varandra :) Sånt är trevligt!









Enjoy;)

H


Lite uppdatering...


Tönkte berätta lite om vad som hänt den senaste veckan! Jag har ju haft fullt upp med att njuta av de sista dagarna io Chile så bloggen har blivit lite lidande...
Jag kommer förmodligen uppdatera och lägga upp fler bilder även när jag har kommit hem, så sluta inte besöka bloggen endast för att jag sätter fötterna på arlanda;)

Kan ju börja med att berätta om onsdagskvällen förra veckan:) Vi spelade bowling! Jag, Marcela, Julio och Joaquín åkte till Parque Arauco och spelade en timme och sen avslutade vi med en middag på T.G.I Fridays! Det var en såndär gång då jag spelade dåligt (jag vet att ni skrattar nu men det är faktiskt så! sist jag spelade strikeade jag flera gånger...)! Joaquín vann förstås och jag sa som alltid när han vinner över mig "fome el juego" = tråkigt spel! Hahahaha. Det är en liten interngrej mellan oss som startade under bilresan till La Serena då han vann över mig på alla spelen på sin iphone^^



Kolla skillnaden mellan Marcela och Joaquín! Hahaha :)

På torsdagen flyttade jag som sagt över till Marcela och Julio över helgen och på kvällen var jag ute och partade med Vale! På fredagen var man lagom pigg så det blev en rätt lugn dag. På kvällen kom Claudia (Marcelas syster) och deras pappa över på middag, plus att Vale var där också :)

Enjoy;)

H


Dag 174 - Väskproblem!

Halloj!
Nu har det verkligen börjat närma sig hemfärd för min del... Om 24 timmar ungefär måste jag bege mig till flygplatsen!

Just nu är jag här i lägenheten och bråkar med mina resväskor... Jag har 2 väskor.. Den ena är inte smockfull men väger redan 23 kg.. Den andra är smockfull men väger mindre än 20 kg. What to do? De tyngsta grejerna är redan i den andra väskan men den är liksom för liten... Det blir nog till att åka och köpa en ny väska som rymmer lite mer...

Vad mer ska göras idag? Jo jag ska till Fantasilandia (ett nytt försök) tillsammans med Vale och hennes lillasyster Javiera. Sen blir det lite middag här ikväll och sen ska jag och Vale ut och dansa :) Min plan är att sova så lite som möjligt i natt så att jag kan sova på planet i morgon istället och på så sätt försöka komma in i den svenska klockan lite lättare. Vi får väl se hur det går :)

Enjoy;)

H


Dag 171, 172 och 173!!


Halloj!
Jisses, min helg har varit HELT fullspäckad med roliga saker och jag har haft så himla kul!! Jag har 2 dagar kvar här i Chile och dessa två dagar har jag hur mycket som helst att göra så jag kommer inte hinna uppdatera så mycket. Så fort jag får tid ska jag sätta mig ner och berätta om min helg som innehöll skidåkning, fest, avskedsparty och en massa grejer!

Nu ska jag in mot stan på nya äventyr! ;)

Btw så har min resfeber börjat sätta sig in.... Går runt och är orolig och har småont i magen hela tiden :/ Jag antar att min hemfärd börjat bli verklig..

Enjoy;)

H


Dag 170 - Min sista fredag i Chile


Jisses, det är ju sant!! Min absolut sista fredag i Chile,,, och i morrn min sista lördag!!

Gårdagen blev inte som vi hade tänkt oss.. När vi kom fram till tivolit, Fantasilandia, vid 3 tiden så hade de stängt biljettluckorna och släppte inte in mer folk eftersom det var fullt! Snopet, inte sant?! Jag som var så himla taggad på att åka bergochdahlbana... Vi ska i alla fall göra ett nytt försök på tisdag, men då får vi nog åka dit lite tidigare :)

Istället strosade vi runt lite i stan, tog en kaffe och sen åkte vi hemåt Vale där vi softade lite innan det blev middag och sen utgång:) Jisses vad kul jag hade igår! Drack sådär precis laaaaagom mycket rom så jag höll mig sådär laaaagom småglad och pigg hela kvällen. Vi dansade på som tusan fram till strax efter 4 i morse då de tände lamporna och slängde ut oss hahaha. Sen blev det en tur förbi McDonald's drivethrough, och nej jag köpte inget. Jag har aldrig begripit varför folk jämt ska till McDonalds när man kan åka hem och sova, hahaha! Men men, det är ganska kul ändå ;) Jag kan ju säga såhär, att de som jobbar i McDriven nattetid får nog se en hel del kul... Hahahaha.

Vaknade strax före 12 idag. Då blev det frukost och till att klä på sig och sen tagga hemåt Marcela och Julio. Nu sitter jag på Starbucks och chattar med Mami♥ Träningsväskan är med, tänkte nämligen dra till gymmet på direkten och svettas lite. Jag tycker det är så skönt.. Där slappnar jag av =)

Juste. Vet inte om jag kommer kunna logga in något mer ikväll och kanske inte i morrn heller, för då ska vi nämligen åka skidor och sen på kvällen samlas och ha ett litet avskedsparty =) Men annars försöker jag skriva på söndag!

Enjoy;)

H


Dag 169 - Forandringar


Halloj!
Sitter pa ett internetcafe lite snabbt och kollar mailoen och uppdaterar, ska snart vidare in mot stan for att ga pa tivoli med Vale, sen ikvall ska vi ut och dansa :)

Ska beratta lite snabbt vad som hander och sker. Var ute och spelade bowling med Julio Marcela och Joaquin igar, det var superkul. Silvia och Joaquin aker ivag till Vina del Mar idag till pa sondag sa jag kommer spendera helgen hemma hos Julio och Marcela. Grejen ar bara att det var sa sent som igar natt, efter bowlingen, som jag fattade att Silvia kommer stanga igen sin lagenhet helt, med larm och allt, sa jag kommer inte ha tillgang dit forren pa sondag eftermiddag. Sa jag fick lite panik och fick packa ner allt jag kan tankas behova i helgen,,, vilket ar ganska manga grejer! Jag blev lite ledsen over allt,,, egentligen vet jag inte varfor men det kom lite som en chock liksom.. Plus att jag hade en evaluacion pa gymmet inplanerad vid halv 9 idag pa morgonen och Silvia sa at mig att jag maste vara klar vid 11! Allt blev bara panikartat sa det slutade med att jag borjade grata och fick en enorm hemlangtan...
Sa.. Det blev en liten dispyt igar natt och idag pa morgonen vilket kanns jattetrakigt. Men men, sa ar det. Jag vill absolut inget hellre an att visa min uppskattning mot alla har men samtidigt maste jag fa saga ifran nar jag kanner mig krankt..
Men, nu forsoker jag glomma allt det dar och blicka framat:) Solen skiner och med en positiv installning sa blir det nog en fantastisk dag tillsammans med Vale!

Tack for att du ringde mami! Sa underbart att hora din rost! Love u all! ♥

BTW. Kommer ev inte kunna uppdatera sa ofta den har helgen, men jag ska gora sa gott jag kan :) En bra anledning att ga till Starbucks;)

Enjoy;)

H


Fingrarna fick sån lust att knåda...


... så det var ju inte annat att göra än att ställa sig och baka lite bröd! ;)

Använde torrjästen som jag fick i mitt påskpaket och bakade havrebaguetter! :) Har inte smakat de ännu men jag hoppas de blev goda.. :)



När första satsen var klar ringde interntelefonen. Det var den trevliga mannen från receptionen som frågade vad jag lagade för något, brandlarmsknappen för våran lägenhet hade nämligen börjat blinka där nere och han ville kolla att allt var lugnt. "Pan..." svarade jag lite blygt. Hihi, lite pinigt men de är så trevliga där nere och det är ju skönt att veta att de har koll ifall något händer :)

Enjoy;)

H




Dagen i bilder...




Efter gymmet blev det en smaskig frukost bestående av vaniljyoghurt, müsli, granatäpple och äggmacka!



Satte mig ner i en park och njöt av solen =)



Promenerade runt...



Njöt av underbara Avenue Apoquindo...



Piercade mig!

Jag hade en piercing där förut men den ramlade av! (JA, du läste rätt...) Jag gick till en frisörsalong i Täby Centrum där de gjorde det lite halvengagerat med pistol^^ Ja Linda, du minns kanske hur seriöst det var? Hahaha;) Piercingen satt väl i en månad sen flyttade sig liksom hålet längre och längre ner och tillslut ploppade örhänget ut och det var som ett jack i mitt öra!!! Som tur var gjorde det inte alls ont och det läkte ihop fint igen.. Men vafan, jag ville ju ha en piercing där!!

Så idag gick jag till ett minimall här i närheten där det finns en massa piercing och tattoo studios. Hörde mig för om priser etc i lite olika sen besdtämde jag mig för en (en av de dyrare faktiskt!). De var jätteseriösa och han som gjorde min piercing var skitduktig och supertrevlig! Han förklarade allt jättenoga innan och jag fick skriva på ett "kontrakt" att jag hade tagit del av infon osv. Sen la han upp alla instrument på ett bord innan och visade så att de var oanvända, dvs att de var inplastade, och att allt var hygiensikt osv. Efteråt förklarade han hur jag ska tvätta och sköta om min piercing på bästa sätt =) Känns toppen :)

Enjoy;)

H


Dag 168 - En vecka kvar...


Temp. morgon: 2°C
Temp. dag: 15°C


Inte långt kvar nu. Jag kan inte förstå att tiden gått så fort! Det har börjat gå upp för mig att jag snart kommer lämna Chile, alla vänner och den vardag jag skapat här. Det kommer bli ett smärtsamt och sorgligt farväl.. Men samtidigt en alldeles underbar återförening på Arlanda ♥

Jag har hela tiden varit inställd på att vara här i 6 månader och inte mer. Det är dessutom det ända möjliga eftersom jag inte har någon framtid här. Om jag skulle vilja stanna längre så måste jag skaffa ett jobb eller börja plugga,,, och det vill jag inte göra här! Jag älskar Chile ♥ men jag måste hem till Sverige och ta tag i vardagen och min framtid där. Men en sak är säker,,, för att lyckas med det, för att ta mig dit jag vill i livet, så finns det ingenting som kommer vara så värdefullt och hjälpa mig så mycket som de erfarenheter och det jag har lärt mig här i Chile. Jag åkte hit som en vilsen ganska osäker tjej,, kommer hem starkare och mer säker än någonsin på vem jag är och att jag faktiskt,, klarar precis vad som helst!

Enjoy;)

H


Matías Fernández!!


Gissa vem som kom hem till Silvia en snabbis ikväll?! MATÍAS FERNÁNDEZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! En av fotbolsspelarna i det chilenska landslaget! OH MY GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOD!!!!!!!!!!!!!
Luís kom över som vanligt efter jobbet och helt plötsligt säger han att Mati Fernández eventuellt ska komma över för att hämta någon medicin. Whaaaaaaaaaat?!?!?! Kunde inte tro att det var sant..!
Jag rodnade förstås mer än någonsin vilket jag fick höra sen också, hahahaha. Men vafan, de chilenska spelarna är ju SÅ SNYGGA!!
Ännu roligare var att Marcela precis hade kommit förbi en snabbis för att kolla upp en sak med min poncho. När vi fick veta att Mati Fernández skulle komma så var det klart att Marce också var tvungen att stanna kvar! Trots att stackars Julio stod hemma med maten på G;) Hahahaha! Nåja, en sån chans kommer ju inte varje dag ;)



Till slut fick jag träffa en av La Roja's spelare!! :D:D:D

Tänk så mycket saker jag har varit med om som jag verkligen aldrig hade trott att jag skulle få vara med om här i Chile? Fotbollsspelare, löshår, strippklubb... Hihihi!

Enjoy;)

H


Dag 167 - Ny frukostfavorit :)


Temp. morgon: -1°C
Temp. dag: 14°C

God morgon :)
Idag skiner solen här i Santiago och det ser ut att bli en riktigt fin dag, trots att det är kallt!! Har gymma och ätit en supergod frukost, nu håller jag på att göra mig i ordning. Vill ge mig ut i solen så fort som möjligt =)

Idag kände jag för att testa något nytt till frukost så jag tog ut svängarna och gjorde i ordning stekt gröt! Har gjort det förut en gång för länge sen och då tyckte jag inte det var så speciellt,,, men man ska alltid ge saker och ting en andra chans! ;)





Såhär gör man:
♦ Koka upp 1 dl havregryn med 2 dl mjölk + kryddor (jag hade salt, vanilj och kanel + några russin)
♦ Värm en stekpanna och ha i ½ msk smör/margarin
♦ Klicka ut gröten i stekpannan, ca 10 cm i diameter
♦ Stek på ganska svag värme tills den är ganska fast och börja få färg, vänd på den och stek lite till
♦ Servera med valfritt tillbehör! Jag hade varma björnbär, ananas och vaniljyoghurt!

Till detta gjorde jag i ordning en avokadomacka och en kopp kaffe! =)

Enjoy;)

H


Hemligt...


Vet inte om jag törs berätta för min mor vad jag köpte idag på Patronato...



Enjoy;)

H


Har börjat plocka..


... och fixa lite inför hemresan. Åkte till exempel hem till Julio och Marcela tidigare idag för att ta reda på de grejerna jag hade kvar där efter flytten hem till Silvia. Lite tidningar och saker från marathonet etc.. Jag har ju lyckats samla på mig OCH sprida ut mig rätt bra här under mina 6 månader, haha, så det känns skönt att sätta igång i tid så jag har koll på grejerna tills nästa vecka när det verkligen börjat närma sig hemfärd :)

Efter en lunch med Marcela (hon köpte med sig empanadas hem!!!!!) så åkte jag till Patronato, marknadsområdet med billiga kläder, och strosade runt en stund, sen åkte jag back again =)



Högen med grejer som jag hade hemma hos Marcela och Julio...


Enjoy;)

H


Dag 166 - Chile eliminado...


Temp. morgon: 3°C
Temp. dag: 15°C


God morgon!
Gym, dusch och frukost avklarat! Redo för en ny (min sista hela!) vecka här i Chile. Igår åkte jag som sagt med Marcela och Julio hem till Vales familj för att kolla på fotbollsmatchen Chile-Venezuela. Det dukades upp med småsnacks och grillen tändes =) Jättemysigt och härlig stämning!
Chile var SÅ JÄVLA BRA!!!! Seriöst, vi hade bollen 70% av tiden och hade chanser HELA TIDEN. Men hela tiden otur! Satte den i ribban,,, precis utanför,,, Venezuela hade typ 2 chanser på mål och satte båda! Efter en lång spännande match slutade det 2-1 till Venezuela... Så trist! :/ No more Copa America för Chile den här gången alltså:/







Den här veckan är lite annorlunda här för Ester, la nana, har en veckas semester. Det är lite ensamt här måste jag säga! Men det ska nog gå bra =)

Enjoy;)

H



VAMOS CHILEEEEE!!!!!


Nu är det snart dags,,, 1½ timme kvar till avspark!!

CHI CHI CHI.... LE LE LE!!!

VIVA CHILE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!




Enjoy;)

H


Dag 165 - Tapas!


God morgon!
Frukost i sängen fick det bli idag, ska snart pallra mig iväg till gymmet, sen blir det lunch hos los tata och sen är det fotboll på TV!! Chile - Venezuela, Copa America!!

Gårdagen blev faktiskt riktigt fin, det kom bara lite regn tidigt på morgonen sen inget mer!! Marcela och jag åkte till en feria och handlade frukt och grönt, sen efter lunch så åkte vi och spanade in en massa skidbutiker. Ja, du läste rätt!! Vi funderar på att åka en dagstur för att åka skidor lördagen nästa helg! Man kan hyra allt, både utrustning och kläder. Allt som allt med liftkort och transfer dit skulle det gå på ca 700 kr/pers.. Helt ok tycker jag. Vi får väl se hur det blir :)

Senare på kvällen skulle jag eventuellt ha gått ut tillsammans med några vänner som jag lärt känna genom en kompis till Marcela. Ringde och pratade med Rodrigo som en av dom heter, "aaa jag ringer dig om 30 min!!", ringde han? Nej! Välkommen till Chile....
Men kvällen blev askul ändå! Gick ut och käkade på en tapasrestaurang med Marcela och Julio,,, yummiiiee! Skaldjur, spansk tortilla och crema catalana. Smaskigt! =)







Enjoy;)

H




Dag 164 - Qué podemos hacer...?


God morgon,
det väntas regn idag och jag har absolut inga planer inbokade... Vi satt under middagen hos los tata igår och funderade på vad vi kunde hitta på för kul idag men kom inte fram till något bra.. Vi var alla helt fantasilösa och sådär smånegativa,,, ni vet nån säger "ja men det här!" och så är det alltid nån som svarar "Neeeee för att..." hahahaha.
Så vi får helt enkelt se vad som hittas på idag! Ska börja med en dusch och frulle så kanske jag kommer på något bra :) Än så länge regnar det inte så en tur till la feria kanske..?

Har ni några förslag?! Vad gör man när det regnar egentligen..? Förutom att kolla på film och baka kladdkaka^^

Enjoy;)

H


Te extrañaré Harry Potter!


Kommer sakna dig Harry Potter!

OMG!!!!!!!!!! Så bra sista Harry Potter filmen!!!!!!!!!!!!!!! Men helt sjukt att det inte blir några fler filmer nu! :/ Ett tips,, kolla på näst sista filmen dagen innan du går och ser den sista delen, så gjorde jag och det var perfekt för att färska upp minnet lite ;)

Här i Chile så är sittplatserna på bion inte numrerade. Man köper alltså en biljett och sen när det är biodags sätter man säg där man behagar. Problemet med detta är att man måste komma dit i god tid till premiärer och slutsålda föreställningarna om man vill ha någorlunda bra platser och om man för den delen vill sitta brevid varandra^^ Jag och Joaquín kom dit en halvtimme innan filmen skulle börja och då var det smockfullt med folk utanför salongen.
Som tur var kom vi inte allra sist i alla fall så vi fick hyfsat bra platser, på sidan men åtminstone inte så långt ner.
Det var ju 3D också så vi satte på oss våra brillor och kände oss grymt coola, hahaha.



Sen en helt SJUKT grej. Hahahaha, det här är bara SÅ underhållande lyssna nu...
Mitt under filmen, så känner jag hur personen bakom mig börjar vicka på benet/foten mot min stolsrygg. Ni vet sådär irriterande som folk gör ibland. Shit, palla!!!!!! Han gör det en liten stund, slutar, och sen igen!!!! Vafan! Jag vänder mig bakåt lite småirriterat ett par gånger och hoppas på att han ska märka att jag vill att han ska sluta. Då lutar sig Joaquín mot mig och viskar "Está temblando!" (att det är ett jordskalv/skak). Hahaha, jag småfnissar och och tycker hans liknelse med en temblor är askul. Sen slutar snubben skaka på benet och allt är bra resten av filmen. Sen efter bion, när vi är påväg ut så säger Joaquín "shiiiiiit el temblor wawawa" och ja ba "Vaaaaaaaaaaaaaaaaaa?! vare en RIKTIG temblor????!" "Jaaaa!!!! Vafan trodde du?!!!" Hahahahaha, så typiskt HANNA I ETT JÄVLA NÖTSKAL! Tur att jag inte tog mig modet att säga till snubben med "det vickande benet".. Tänk er själva, "vafan kan du sluta vicka på min stol lr?!" Hahaha, omg, hilarious!

Efter bion gick vi till los tata som bor precis brevid Parque Arauco. Där blev det middag för att fira Santo Julio, namnsdag för både Julio och hans pappa alltså! Jag hade köpt med mig lite finare choklad kex till tata och en flaska vodka cranberry till Julio! ;)

En annan bioanekdot.
Cabritas! (popcorn)... Jag har aldrig varit något riktigt popcornfan men här i Chile har något hänt... Jag kommer ihåg när jag lärde mig att dricka kaffe och äta oliver, nu är jag vuxen tänkte jag då. Här i Chile har jag lärt mig att tycka om sockrade popcorn,,, betyder det att jag är barn igen?

Enjoy;)

H



popcorn

Dag 163 - Vilodag?


Temp. morgon: 6°C
Temp. dag: 14°C


God morgon!
Kvart över elva är klockan och jag börjar just bli klar med morgonsysslorna, dvs gym, dusch och frukost! Idag ska jag ta det lugnt,,, Kände mig som sagt lite småkrasslig, trött och konstig, hela eftermiddagen igår så det känns som att jag kan behöva en lugn dag. Det småregnar och är rätt trist väder här i Santiago idag så det är ju perfekt för att lägga sig i soffan och kolla på en film =) Ska nog äta lunch med Marcela vid 2-tiden och sen är det ju bio, sista Harry Potter filmen, som gäller ikväll!!

Enjoy;)

H


Museum


Halloj,
kom tillbaks till lägenheten för ungefär en timme sedan, sitter nu och softar under duntäcket med en macka och lite fruktsallad. Jisses, man blir verkligen helt slut av att springa runt på stan!

Först och främst kan jag meddela att jag inte fick tag på några biljetter till Harry Potter ikväll, däremot i morrn kl 7! De ända biljetterna som fanns kvar till dagens föreställningarna var med spanskt tal,,,, och nej, jag ska fan inte se sista filmen med en spansktalande Harry!! ;)

Idag har jag besökt 2 museum här i Santiago. Först Museo de Bellas Artes, ett känt konstmuseum i en maffig byggnad. De hade ett flertal utställningar, främst med tavlor men även en del andra konstelationer. Det var intressant och kul att besöka =)
Därefter käkade jag lunch på ett litet café, pastel de choclo fick det bli! Inte den godaste jag har ätit men helt ok ändå, och dessutom billigt!! Efter lunchen knatade jag vidare till MAVI, Museo de Artes Visuales. Där bestod utställningarna mer av skulpturer och även en avdelning som var tillägnad fynd så som kläder etc från forntida Chile. Tog en machiato, som det även ingick en grymt god chokladpralin med (!), på muséets café, kikade lite i butiken och sen gick jag vidare mot centrum. Strosade runt lite på gatorna en stund men helt plötsligt kände jag mig jättetrött och nästan lite svimfärdig så då letade jag upp närmsta metro och satte mig på tunnelbanan hem. Det tar på krafterna mer än man tror att springa runt några timmar på stan!

Nu, med lite smaskigt mellis i magen, så känner jag mig piggare... =)

Museo de Bellas Artes





Museo de Artes Visuales





Högar med A4papper!! Hur ballt?!





Enjoy;)

H


Dag 162 - Mot museum!


Temp. morgon: 2°C
Temp. dag: 14°C

Dagens frulle:
Grötkokta frukter kryddade med vanilj och kanel, en knäckemacka med avokado och tomat samt kaffe!

God morgon!
Klockan är strax efter 11 på förmiddagen och jag ska nu ge mig ut på stan! Ska först mot Parque Arauco och försöka få tag på biljetter till Harry Potter ikväll, sen ska jag in mot stan och ett stort museum som heter Museo de Bellas Artes =) Det ska förmodligen regna senare idag så det blir perfekt att vara innomhus! Tar med mig paraplyet också;)





Till er som tycker att min frukost lät lite mysko. Jag kom på den idag och jag kan verkligen rekomendera den!! Koka upp gröt (havregryn+mjölk) tillsammans med fruktbitar, jag valde en halv pepino, en khakifrukt och en kiwi, tillsammans med kryddor. Låt koka till önskad konsistens och sen är det bara att käka =)

Enjoy;)

H


Dag 161- Sightseeing i Santiago!


Temp. morgon: 2°C
Temp. dag: 17°C

Halloj!
Har spenderat ännu en dag på Santiagos gator men den här gången större delen av tiden på en buss! :D

Började dagen med en tur in till el centro de Artesania, en marknad inne vid Santa Lucia där de säljer hantverk och en massa turistiga grejer. Handlade lite presenter och sen åkte jag mot lägenhetetn igen =) Lunchade med Marcela och sen promenerade jag över till Parque Arauco där en av stoppen för sightseeing bussarna här i Santiago är. Jag köpte en vaniljkaffe på Starbucks och en bussbiljett och sen åkte jag heeeela vändan runt, nästan två timmar tog det =) Lite synd är det att bussen endast åker i norra änden av Santiago, vilket är det området jag redan känner till hyfsat bra. Däremot så finns det inte så mycket syvärdheter i de andra delarna av stan och det skulle dessutom ta flera timmar för en buss att ta sig runt i utkanten av stan. Jag satt högst upp längst fram och njöt av att bara åka med och lyssnade lite halvt på den inspelade guidade rösten som gick i högtalarna. Avslappnande...=) När jag satt där och njöt av utsikten över stadens gator så kom jag att tänka på hur mycket jag kommer att sakna Santiago... Det är ju först nu som jag känner mig säker i staden, hittar bland gatorna och tar mig fram som vem som helst... Älskar Santiago, stämningen, människorna. Även om jag längtar hem CALETA (jättemycket) så kommer det helt klart bli ett sorgligt farväl till den här staden som jag kommit så nära...

 











Enjoy;)

H


Det blev en heldag ute!!


Halloj!
Har spenderat dagen tillsammans med min goa vän Valeria! Ni ska bara veta vad glad jag är över att ha lärt känna henne ♥ Hon är hur gullig och omtänksam som helst och bjuder med mig så att jag får lära känna hennes vänner osv, sånt är verkligen ovärderligt...!

Vi åkte till meiggs, ett marknadsområde i centrala Santiago. Dock sålde de mest skräp... och en massa chilegrejer eftersom det är Copa America tider^^ Men det var ändå kul att kika runt där ett tag =) Efter det åkte vi till El Golf i närheten där jag bor och tog en fika på Starbuks! En ganska intressant iaktagelse jag gjorde var hur stor skillnaden är mellan vissa områden här i Santiago... Jag och Vale pratade faktiskt lite om det. Där vid meiggs var det väldigt stökigt, trångt, lite gapigt och "flaite". Flaite är ett chilenskt uttryck för att beskriva en viss typ av människa men som är jättesvårt att förklara,,, det har en negativ betoning och syftar på folk som klär sig kaxigt och kanske inte har de bästa intentionerna,,, Jisses, först nu hur inser jag hur svårt det är att förklara flaite!!!!!! Hahahaha,,, hmmm,, det var någon som sa till mig: "Om du ser nån som klär sig som Daddy Yankee så är det en flaite" hahaha. Aja. I alla fall, när vi klev upp på gatan vid El Golf skulle man kunna tro att vi hade kommit till ett annat land haha. Här är det lugnt och städat, och det är kostymnissarna som har majoritet på gatorna ^^

Efter fikat blev det en spontantur hem till Vales kompis Esteban där vi kollade på matchen mellan Chile och Peru! Det såg ut att sluta 0-0 men i 91:a minuten (!) fick Chile äntligen in ett mål!!!!! Det var skoooj!:D
Vi åkte därifrån tidigt, strax före 9, så jag kom tillbaks till lägenheten runt halv 10. Då blev det lax till middag och nu sitter jag här i sängen och ska snart stänga ner datorn.

I morrn ska jag nog ta mig till något museum, kika in en runda på ferian vid Santa Lucia och sen åka turistbuss genom stan! =)

Enjoy;)

H


Dag 160 - Solig tisdag!


Temp. morgon: 2°C
Temp. dag: 17°C

Heej!
Idag skiner solen här i Santiago så det är en alldeles utmärkt dag att spendera ute! Jag var på gymmet i morse och svettades lite, sen har jag ätit frukost och varit på banken och löst ut checkarna från praktiken. Nu väntar en eftermiddag tillsammans med Vale =) Vi ska ses inne i centrum vid halv 3 för att gå till något som heter "mey".. Tydligen något slags marknadsområde eller liknande så det blir nog kul =)

Ikväll är det match! Chile-Peru! Får se om jag kollar på den här i lägenheten eller tillsammans med Vale någonstans :)

Enjoy;)

H


WAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!


GISSA VAD JAG HAR????!?!?!?!?!?!??!


EN CHILETRÖJA MED ALEXIS SANCHEZ AUTOGRAF!!!!! WAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!






"Con cariño para Hanna"

Enjoy;)

H


Kulturella Hanna


Såååååå, hur har min första semesterdag varit?
Helt toppen måste jag säga! Framför allt har jag tagit det väldigt lugnt, inte stressat alls och njutit av dagen =) Började som sagt med ett gymbesök, när jag hade duschat och gjort mig i ordning tog jag tunnelbanan in till centrum till los caracoles, ni vet det där köpcentrumet som är som en spiral där jag var för inte så länge sen? Köpte ett läppstift och en billig klocka och sen gav jag mig ut och promenerade lite planlöst innan jag tog mig bort mot Kennedy för att äta lunch med Marcela. Hade tänkt köpa med mig pastel de choclo men jag fick inte tag på det någonstans så istället gjorde jag fisk i ugn tills det att Marcela kom från jobbet =)
Efter lunchen promenerade jag bort till jobbet för att hämta ut en sista check samt för att säga hej då till alla =) Det kändes lite konstigt men ändå helt ok! När det var klart gick jag till Parque Arauco och checkade in den där egyptiska utställningen som jag pratade om i morse. Den var ganska häftig faktiskt, en massa objekt som är lånade från Egypten just för den här utställningen. Gick runt där och kikade ett tag, alla texter var på spanska så det blev lite språkträning där också vilket alltid är bra;) Det känns jättekul att jag förstår spanskan så bra nu!!









Efter en stund där tog jag micron och tunnelbanan in till centrum där jag spanade in La Bibloteca Nacional! Det var jättehäftigt och maffigt på insidan,,, men det sjuka var att jag inte hittade några böcker!!!!! Hahahaha! Jag hade förväntat mig en sån där stor sal fylld med böcker,,, ni vet typ som stadsbiblioteket i Stockholm! Ååå,, stadsbiblioteket,,, jag tycker stämningen där inne är hur häftig som helst.. Ni vet när man kliver in och går upp för den där lilla trappen och sen kommer in i den där stora kupolen, högt i tak och med flera våningar fuuuuullt av böcker längs med väggarna! Man känner ju hur IQ't stiger bara man kliver in där ;)

I alla fall. Sen åkte jag hem och nu sitter jag här i sängen och chattar. Silvia, Joaquín och Ester åkte nyss iväg till veterinären med Bruno som inte verkar må så bra...:( Hoppas det inte är något allvarligt...

Enjoy;)

H


Dag 159 - Första semesterdagen!


Temp. morgon: 7°C
Temp. dag: 14°C

God morgoooon!!
Första dagen på min "semester" här i Chile och det känns ju lite ovant måste jag säga =) Har börjat dagen med ett gympass, jätteskönt! Jag är ju ändå ingen sjusovare så då tycker jag det är lika bra att kliva upp, träna och sen ge sig ut på stan när alla butiker, muséum etc har öppnat =)

Idag är det iofs måndag och många sevärdheter har ju stängt.. Men jag ska ändå ge mig in till centrum för att kika i lite butiker, sen ska jag äta lunch med Marcela och sen ska jag nog försöka kika förbi en utställning med egyptiska föremål som de har ordnat i ett tält utanför Parque Arauco. Kameran åker givetvis med!;)





Idag blev det en låååångfrukost framför tvn :)

Enjoy;)

H


La Feria


Ida åkte jag och Marcela till en feria för att handla frukt och grönsaker :) Det är mycket billigare där än i supermercado, allt är mycket färskare och dessutom tycker jag det är superhärligt att strosa runt utomhus på marknader! =) Jag köpte med mig tomater, pepino, khaki, avokado, bananer, gula russin, broccoli, rödbetor.. Ja, en massa grejor! Två par örhängen blev det visst också ;)

Jag får ganska mycket uppmärksamhet när jag kommer gåendes på sånna där ställen, inte så många andra blondiner i närheten liksom haha. Jag tycker det är lite småpinsamt, men samtidigt smickrande och kul förstås, när de börja skrika en massa grejer efter en. "Estos ojos son de verdad??" (Är dina ögon äkta?) och andra saker var sånt man fick höra idag. Dessutom smittar det tydligen av sig för om en tar sig modet att säga något så börjar alla runt omkring också! Jag och Marcela kunde inte hålla oss för skratt haha :)





Enjoy;)

H



Barandiaran


Igår åkte vi (Jag Silvia Joaquín Julio och Marcela) in till centrum och åt middag på en peruansk restaurang som heter Barandiaran, jag har varit där en gång tidigare med Marcela och Julio, ni kan läsa om det här. Maten där är verkligen HUR god som helst och stämningen, servicen och allt annat är i toppklass också utan att det är särskilt dyrt :) En rätt kostar ungefär mellan 80 och 100 kronor, i Sverige skulle det gå på från 250 spänn och uppåt skulle jag tro..

Vi började med en varsin piscosour medan vi läste menyn som innehåller allt från skaldjurstallrikar, paella, ceviche, rökt anka och till och med marsvin! Vi delade på en tallrik med friterade skaldjur som förrätt. Till huvudrätt beställde jag in ecuadorianska räkor i en krämig sås med ris, supergott =) Till det drack vi vin och sen delade vi på 2 olika efterrätter. Det är alltid kul när man åker från en restaurang och för andra gången är störtnöjd med det man blev serverad, det betyder ju att den håller hög kvalité =)



Enjoy;)

H


Dag 158 - Grattis Papi!!


Idag fyller världens bästa Papi år!! Hoppas du får en mysig dag med familjen!!! ♥♥ Love U! ♥



Enjoy;)

H


Dag 157 - LocaLocaLoca


God moooooorgon... Hur är läget? Sitter i sängen med datorn och en kopp kaffe och vilar upp mig efter nattens äventyr! Znark!

Kvällen började här hemma hos Silvia då Julio, Marcela och los tata kom över för att kolla på fotbollsmatchen! Chile-Uruguay, slutade 1-1 så det var lite halvsegt men det var ändå en bra match! Till det drack vi vin och åt empanadas de queso y espinaca (ost och spenat), ceviche och lite småplock. Efter matchen gjorde jag mig i ordning och sen fick jag skjuts av Julio och Marcela till Vale som var hemma hos en kompis.

Vi stannade där ett tag, det kom mer folk, det spelades wii och det dracks romdrinkar. Strax före kl 1 drog i vidare till ett disco i närheten, Boomerang, där någon tydligen hade ordnat så vi kunde komma in VIP. Killarna samlade ihop en luka (tusen pesos) från alla i gruppen och gick för att köpa en flaska i baren. Vad tror ni de kommer tillbaks med? Jo, whiskey! Bingo.. Hahaha, så det blev till att dricka whiskeydrinkar resten av kvällen och det kan ju förklara huvudvärken jag dras med idag ;)

Vi kom hem till Vale strax efter 5 i morse! Trött som tusan var jag! Vid halv 10 ringde alarmet på mobilen. Vales brorsa jobbar åt det hållet där jag bor så oftast kan jag få skjuts med honom dagen efter våra nattliga äventyr,,, men då måste jag gå upp i tid ;) Skönt i alla fall att åka bil och slippa tunnelbanan! :D Det är helt klart värt det! Plus att jag vaknar ju rätt tidigt ändå,,, haha..



På förfesten fick Vale prova på att vara brandman! Hahaha!!





Dagens planer?
Ingen aning! Det är jättefint väder ute så man borde verkligen passa på att göra något... :) Jag vet inte om det blir utgång ikväll,,, Vale var inte i bästa tillstånd igår när vi kom hem så jag kan tänka mig att det blir hemmakväll ikväll,, men man vet aldrig =)

Btw så gick det upp för mig nyss att jag faktiskt har 2½ vecka semester framför mig!! Så sköööönt!! På söndag behöver jag inte tänka "Ååååååå neeej i morrn är det måndaaag..."
Ser fram emot att njuta av dagarna, ta det lungt och utforska Santiago! :D

Enjoy;)

H



Slappnar av efter sista dagen på praktiken :)


Halloj!
Har just kommit tillbaks efter min sista dag som praktikant på BYCComunicaciones! Har gjort i ordning en kopp kaffe och satt mig på min terrass med datorn i solen för att slappna av =)



Känns som när man va liten och kom hem från skolan och slängde ryggsäcken på sängen ;)



Mys!


Det har varit en minst sagt komplicerad dag för mig! Jag har haft en massa hotmail/dator/tekniska trubbel så jag har egentligen inte jobbat så mycket utan mest suttit med det... Men men, så är det ibland! Nu har i alla fall allting löst sig igen (hoppas jag!) och jag har åter kontrollen över mitt hotmailkonto!!

Ska ta mig till gymmet tidigt idag, vid halv 5 tror jag, så att jag kommer hem i tid till matchen! Chile spelar ikväll strax efter 6 och både Los tata (Julios och Silvias föräldrar) och Marcela och Julio kommer över för att kolla! Sen ska jag på en födelsedagsfest och eventuellt ut på krogen med Vale!:D Det ska bli kul :D

Enjoy;)

H


Dag 156 - Kapat hotmailkonto!


Temp. morgon: 7°C
Temp. dag: 18°C

Dagens frukost: Havregrynsgröt kokad på mjölk med vanilj och kanel, toppad med druvor, mandlar och vaniljyoghurt, ägg och kaffe =)

God morgon!
Den här dagen hade väl kunnat böprjat lite bättre... Eller rättare sagt,,, det "dåliga" började redan igår! Jag kom tillbaks till lägenheten vid halv 4 som vanligt, satte igång datorn, och skickade ett mail till mamma. Sen gav jag mig ut på en lång promenad/joggingtur i solen, ca 1tim 45 min var jag borta. När jag kom tillbaks startade jag datorn igen, hoppade in i duschen, och satte mig sen för att kolla mailen och facebook etc.. Plötsligt kunde jag inte logga in på min hotmail! Men, vad konstigt,,, måste vara något med servern... Men nej, det var det alltså inte..!

Verkar som att mitt hotmailkonto har blivit kapat så var snälla och skicka inga mail dit! Och om ni får några konstiga mail från mig så öppna dom inte! Har gått igenom en återställningsprocess hos WindowsLive där jag har fått svara på en massa frågor för att bevisa att jag är jag och att det är mitt konto. Förhoppningsvis anser de att mina bevis är tillräckliga och återställer mitt lösenord.... Vi håller en tumme!

Enjoy;)

H


El Museo de Moda


Igår eftermiddag kände jag mig lite kulturell och tog tillfället i akt att besöka ett modemuseum som ligger i närheten av Marcela och Julios lägenhet. Jag och Jossan hade pratat lite smått om att besöka det men det blev aldrig av! 

El Museo de Moda är ett väldigt litet museum men helt klart värt att besöka! Utställningarna består i princip bara av kläder, accessoarer, outfits och stilar från 80-talet! Det var ganska mörkt därinne, upplyst av neonlampor och med ABBA och andra 80-tals klassiker i högtalarna. Det var faktiskt en riktig discostämning därinne! Hahaha! :) Kläderna var asballa och på väggarna hängde det framsidor och urklipp från gamla modetidningar, Princefodral och andra skivor och Barbiedockor i sina förpackningar. Det fanns även en massa telefoner (tegelstenar), färgglada klockor, klockrena solglasögon och andra spännande grejer från den tiden! Mami, du hade älskat det! Hahaha! Det var i alla fall jättekul:) I anslutning fanns även ett café och ett bibliotek men eftersom jag var själv nöjde jag mig med utställningarna ;)
Man fick inte fota med blixt så det blev inte så bra bilder, men jag visar några stycken i alla fall :)



Såhär såg det ut utanför museet,,,, Hmmm, har jag verkligen kommit rätt?



En vägg prydd med kasettband!



Barbieeee!! Faktiskt memories för mig med!



PRINCE! "You dont't have to be rich..."



Haha, ballaste brillorna!!!!!! Vet inte varför men de fick mig att tänka på Gabi?!



Lite coola skor och accessoarer.



Färgglada outfits :)



Haha, omg. Strumpbyxor med volanger?


Enjoy;)

H


Dag 155 - Näst sista dagen på BYC!


Temp. morgon: 0°C
Temp. dag: 18°C


Dagens frukost: Jordnötsgröt (havregrynsgröt kokad med hackade jordnötter) kryddad med vanilj och kanel, toppad med valnötter, mandlar och pepino, ett kokt ägg och kafffeeeeeeeeeeeeeeee!!

Holi!
Kyligt idag med men solen skiner och jag känner på mig att det här kommer att bli en toppenfin dag!!

Nästa sista dagen på praktiken! Jisses, tiden har verkligen flygit förbi. 4 månader på företaget,,, känns som hälften. Det kommer bli lite sorgligt att säga hej då till alla i morrn men samtidigt känner jag att jag har fått ut det jag kan få ut av min tid som prakitkant här. Jag måste erkänna, att språket har satt käppar i hjulet för mig mer än jag hade förväntat mig. Givetvis kan de inte ge mig vilka arbetsuppgifter som helst, eftersom jag inte har de perfekta språkfärdigheterna som krävs. Jag pratar sjukt bra spanska nu, jag fattar i princip 90% av den chilenska spanskan jämfört med de ca 20% när jag först kom hit och jag kan kommunicera i i princip vilken situation som helst. Men, jag har ändå haft ett ganska begränsat antal arbetsuppgifter vilket har gjort dagarna på praktiken lite långtråkiga ibland. Ni vet kanske hur svårt det kan vara att sätta en praktikant i arbete? Jag vet ju själv eftersom vi får praoelever på fruktavdelningen på ICA med jämna mellanrum,,, hihi. Så då kan ni ju tänka er att ge uppgifter till någon som inte ens talar samma språk? Hahaha.
Men, jag har ändå lärt mig massor! Har haft en hel del kul uppdrag också, som till exempel mina resereportage om europeiska städer! Dessutom har jag läårt mig enormt mycket om mig själv, utvecklats och mognat något enormt. Ni ska bara veta hur många obehagliga situationer jag har utsatt mig själv för! Bara att kliva in genom dörrn här första dagen och hälsa på alla, få en arbetsuppgift och inte fatta ett skit av vad de menar, åka iväg på ett viñabesök i företagets räkning helt själv, svara i telefonen (Fan vad jag hatar när den där telefonen ringer!!!!), BE OM HJÄLP. Men jag har även lärt känna en massa goa människor, blivit väldigt väl mottagen, fått uppleva och hänga med på en massa kul grejer och förstått lite bättre hur det är att jobba på en tidning. Så tiden här har verkligen varit lärorik!! Jag är tacksam för att jag fick möjlighet att vara på en sån trevlig praktikplats som dessutom låg väldigt nära när jag bor!

Nej, bäst att ta tag i arbetet nu dåråå! ;)

Enjoy;)

H



Termas!


Sista utflykten vi gjore i San Pedro de Atacama var till las termas, varma källor som man kan bada i! Halv 10 på förmiddagen åkte vi i en van tillsammans med några andra från hotellet och ungefär 40 min senare var vi framme. Vägen var densamma som mot Los geycer, fast inte lika långt :)

Väl framme fick vi åka ner på en liiiiiiiten, smal, knögglig väg, med 90 graders STUP på ena sidan (fick lite svindel faktiskt...) med vanen. Väl nere i dalen där vattnet flödar fanns de ganska mycket växtlighet i form av vass och gräd, det var väldigt vackert :) Man kan säga att det var som ett långt vattenfall/en bäck som flödade och vid ett par ställen var det utplanat och där blev det som små minisjöar, jättesvårt att förklara men det var i alla fall hur vackert som helst! Det blåste som tusan men vattnet var varmt och gosigt, inte jacuzzi men ljummet åtminstone :)

Efter att ha badat ett tag blev det lite snacks som hotellet hade med sig och sen åkte vi hemåt igen :) Spenderade eftermiddagen i byn, åt lunch och shoppade lite presenter. Sen började den lååååånga resan hem... :)









Enjoy;)

H


Lite smått panik sådär..


... fick jag nu när jag insåg att det inte är mer än 20 dagar kvar för min del här i Chile!!

Jag längtar hem så galet mycket men det går inte att undvika hur mycket jag kommer att sakna allt och framförallt ALLA här! Nu måste jag verkligen se till att njuta! Ååå Chile i mitt ♥...

Enjoy;)

H


Dag 154 - H...A...C...E.......F...R...Í....O....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Temp. morgon: 1°C
Temp. dag: 15°C


Dagens frulle: 2 grova mackor med requesón, sallad och ägg, en skål vaniljyoghurt med müsli, kaffe!

God morgon!
Brr Brr Brrr!!!!!! Jag fryser!!!!
En av de saker som i princip ALLA chilenare som jag pratade med innan jag åkte till Chile sa var att vintern här är väldigt annorlunda den hemma i Sverige. Att temperaturen inte sjunker så lågt, men att kylan är mer bitande och intensiv. "Det är svårt att förklara men du kommer märka det själv..."
Och ja, vintern här är minst sagt annorlunda! Men däremot hade jag fått för mig att det mer skulle vara klimatet som var annorlunda, dvs att vind och luftfuktighet var det som skulle göra vintern mer intensiv, men så tycker jag inte alls att det är! Skillnaden här, är att man inte har samma uppvärmning av hus och byggnader som vi har vilket leder till att det inte bara är kallt utomhus, det är dessutom SVINKALLT innomhus!!!! Att gå i strumplester är ju bara att glömma, skor eller dubbla strumpor och yllesockor är vad som gäller. Jeans, tjocka tröjor (gärna polo), och eventuellt en filt att linda in sig i medan man knatar runt i lägenheten är vad som krävs.
Och nu förstår jag! För visst är det så att även om vi är vana vid att ha -25 grader på vintern, så har vi över 20 grader inomhus! När vintern kommer krypandes till Chile, ja då kryper den innanför väggarna och under tak också...
Chile har ju ett klimat som kanske inte kräver den dyra och energikrävande uppvärmning som vi i Sverige inte skulle kunna leva utan. Det "funkar" ju liksom att ha det såhär på vintern i Chile även om det är kämpigt...
Men om jag måste välja,,, Oh my god! Här kommer ett erkännande som jag kommer få äta upp flera gånger om! Ja, om jag måste välja, då föredrar jag nog faktiskt våra svenska vintrar, med snökaos och 30 minusgrader, bilar som inte startar och tår som fryser i ridkängorna!! Så, nu har jag det sagt! Och ni får gärna påminna mig om det i december sen när jag knatar över motorvägsbron, arg som ett bi och skriker att jag minsann ska flytta till ett varmare land där det inte snöar!!!!!







Fick lockar i håret! :)

Och vad gjorde jag i går eftermiddag...?
Jo, jag åt lunch med alla här på jobbet. Vi gick till PapaJohn's, en pizzeria, för att ha födelsedagslunch för en som fyllde år samt avslutningslunch för mig och en annan praktikant eftersom det här är våran sista vecka på företaget. Det var mysigt :)
Efter jobbet åkte jag lite spontant in till centrum och frisörsalongen där jag satte i mina extensions. Det har blivit dags att flytta upp dom (fästet åker ju neråt i takt med att mitt hår växer). Jag hade tur och fick komma in på direkten!:D Hade lite funderingar på att sätta i två slingor till, men det skulle kosta strax under en tusenlapp och då blev jag faktiskt lite snål! Eller snarare,,, jag tycker inte det är värt det! De 5 slingorna vi satte i sist duger en vända till så det får funka! ;)

Enjoy;)

H


Utflykten till Laguna Cejar


På lördagseftermiddagen, efter att jag hade varit vid Los Geycer på morgonen, så åkte jag på ännu en utflykt själv. Den här gången till ett område vid San Pedro som är fullt av salt!!

Bland annat finns det en sjö, Laguna Cejar, vars vatten är så pass salt att vem som helst flyter!! Det är liksom omöjligt att inte göra det! Åkte dit med ett annat turistgäng i en van, resan dit tog ungefär 40 min och gick på knöggliga vägar genom den chilenska öken. Hoppigt och skuttigt, men inte en ända sväng! Hahaha.
Det är meningen att man ska bada i Laguna Cejar och jag var reda med badkläderna på! Men det var så himla kallt och blåste i hundranitti och efter morgonens minusgrader var jag inte ett dugg sugen på att klä av mig^^ Hahaha. Men jag behövde inte skämmas, endast ett par modiga själar hoppade i och när de kom upp igen var de alldeles vita av salt!!





Nästa stopp blev vid två andra salta sjöar som är som två runda hål i backen, väggarna är liksom 90 graders vinkel. Även där går det bra att bada men precis som innan var det svinkallt! Jag hade liksom dunjacka på mig^^



Det avslutande stoppet blev vid ett vattenområde som är som en sjö som på djupaste stället är MAX 1 m. Alltså ingen badsjö. På sommrarna dunstar allt vatten och området är då som ett stort saltfält! När Marcela var där i februari så var det så! Vi kollade på solnedgången och våran guide dukade upp ett bord med snacks och pisco sour! Mums :)







Sen bar det av hemåt! Vi gick ut och käkade på kvällen, jag åt en grymt god pastel de choclo! Min nya favvorätt =)



Enjoy;)

H


Dag 153 - Chi chi chi...


....le le le, vamos Chile!!

Just nu är det vääääääääldigt mycket fotboll här i Chile. På nyheterna på morgonen är det typ 75% fotboll och 25% nyheter. Reklamerna på TV handlar endast om fotboll. Skyltar och affischer på gatorna,,, fotboll. Samtalsämnen..? FOTBOLL!
Och anledningen till detta är COPA AMERICA! En turnering som jag antar är typ som EM fast mellan de latinamerikanska lagen. Chile spelade sin första match mot Mexico igår och vann med 2-1. Julio och Marcela kom över hem till Silvia så satt vi alla där tillsammans och kollade :)

Jag tycker det är kul att kolla när det är landskamp, och det är ju omöjligt att inte dras med i stämningen här! Chilenarna blir ju fullständigt tokiga (passionerade?) när deras landslag spelar! Haha, det är kul och man märker verkligen hur fotbollen är en större del, och har större betydelse här, kulturellt sätt, jämfört med i Sverige till exempel.

Hoppas CHILE vinner!!!!!



Bild från träningsmatchen mellan Chile och Estland!


Enjoy;)

H


Bilder från Los Geycer


Att åka upp till Los Geycer var helt klart den utflykten jag gillade bäst under hela resan! Det var helt underbart... Helt underbart! Jag åkte ju själv dit med en grupp turister och en Boliviansk guide som var hur bra som helst, det var väldigt avslappnande och jag njöt hela tiden =)



Kl. 07.00 på morgonen, temp: 12 minusgrader!!







Kl 08.00, dags för frukost! Precis då tittade solen fram bakom bergen som vätter mot Bolivia!



Varm choklad och ostmacka!





På vägen ner stannade vi till vid en miniliten by som heter Machuca. 





De hade till och med en kyrka där på 4000 m höjd!



Lama! :D


Fler bilder finns på facebook! :)

Enjoy;)

H


Ridtur till Valle de Muerte


Den första riktiga utflykten vi gjorde i San Pedro de Atacama var en ridtur till Valle de Muerte (Valley of death). Valle de Muerte är ett ställde bestående av sanddynor som är väldigt vackert. Man kan även åka sandboarding där!
 Vid 12-tiden på fredagen kom det en cowboy ridandes med 2 sadlade hästar med sig till vårat hotell. Turen varade i ungefär 2 timmar och jag fick dessutom gallopera lite grann :D Hihi. Våran guide, Robin, var riktigt schysst och visade oss ett bra lunchställe där vi käkade tillsammans alla tre efter ridturen.

Min häst/ponny hette BonBon! Vi kom väldigt bra överens och givetvis föll jag pladask för henne. Har inte suttit på en hästrygg på 5 månader så det kändes riktigt mysigt att få sitta och pilla lite i manen, klappa henne på halsen och andas lite hästdoft. Turen gick på 10 000 pesos per person, dvs strax under 200 kr.



BonBon hade en svart bebis ♥



Enjoy;)

H

Dag 152 - Sista arbetsveckan!


Temp. morgon: -1°C
Temp. dag: 15°C


God morgon!
Är nu tillbaks i Santiago och vardagen börjar ta form igen. Var riktigt trött i morse eftersom jag inte kom hem förrän kl 1 i natt! Just nu känns det helt okej, men tröttheten lär väl komma ikapp mig senare idag ;)

Det här är faktiskt min sista vecka här på praktiken! Jisses, det är ju helt sjukt! Sen kommer jag ha 2½ vecka ungefär, helt ledigt då jag kan passa på att göra precis vad jag vill =) Besöka museum, sightseeingbuss i Santiago, gymma, strosa, njuta... och sen eventuellt en liten trip mot Viña del mar är väl det som jag har tänkt försöka hinna med =)

Som sagt så kommer det komma inlägg allt eftersom om allt som jag var med om i San Pedro de Atacama. Alla bilder kommer även att komma upp på facebook! Men nu måste jag ta tag i jobbet! :D


Enjoy;)

H


Dag 151 - Mot Santiago igen


Halloj!
Vet ni, jag har gjort så himla mycket kul här i San Pedro de Atacama så det har varit omöjligt att hinna med att blogga om allt! De närmsta dagarna ska jag gå igenom allt, en sak i taget, mycket nogrannt och visa bilder osv :)

Idag har vi  varit och badat i varma källor, nu på eftermiddagen ska vi in till byn där jag ska shoppa lite smågrejer jag har spanat in och sen senare ikväll bär det av mot flygplatsen och Santiago!

Som sagt, håll ut! Bilder och berättelser om helgen kommer inom kort!!:D

Enjoy;)

H


Stjärnskådning och geyceräventyr!


Halloj!
Tiden rullar på fort här i San Pedro och det finns mycket kul att göra! Själva byn är ju så pass liten så det finns inte så mycket där, istället åker man iväg på en massa utflykter till alla sevärdheter här runt omrkring :)

Igår kväll åkte jag och Sebastián med på en stjärnskådningsutflykt. Transfer med buss till ett ställe där de har en massa teleskop (?) där man kan kolla på stjärnor och planeter. Det hela leddes av en kvinna som kunde HUUUR mycket som helst om rymden (om inte allt haha). Kvällen avslutades med en varm dryck :)

Idag blev det upp tidigt för min del. Los geycer, varma källor som bubblar/spruta vatten, är en av de mest kända sevärdheterna härikring. Saken är bara att det tar 2 timmar att ta sig dit med buss, man måste vara där vid 7-tiden på morgonen eftersom aktiviteten i källorna är som mest då, det hela ligger på 4300 m höjd och det är svinkallt! Så. Min klocka ringde vid 4-tiden i morse^^ Vid kvart över 4 var jag redo i receptionen, väntandes på bussen. Det var en stor buss och vi var ett 20-tal turister från olika hotell som åkte med. Det hade varit såååå mysigt att sova på bussen men jag har hört att det är bäst om man kan hålla sig vaken eftersom det kan bli som en chock för kroppen att vakna upp på 4000 m höjd, där omständigheterna är annorlunda jämfört vid när man somnade. Så jag satt där och nickade till, tuggade tuggummi och försökte göra allt för att hålla mig vaken haha! Vid 7 var vi framme, då var det - 12 grader! Jag låter bilderna tala för sig själva det var så häftigt att se alla dessa källor!
Bäst av allt var vid 8, vi var precis klara med rundturen och skulle gå tillbaks mot bussen där de hade plockat fram ett litet frukostbord åt oss, och JUST DÅ tittade solen fram bakom bergen som skiljer Chile och Bolivia åt. Temperaturen höjdes med 5-10 grader på en sekund och det var HUR vackert som helst!! Sen satte vi oss ner med lite frulle och varmt att dricka! Jag åt en smörgås som jag delade i 2, den ena med ost och marmelad den andra me skinka, och sen varm choklad till det! Ååå ni ska bara veta hur gott det smakade! :D
Just i det ögenblicket, när jag satt där på en sten, trött, helt osminkad, med ansiktet mot solen och kände hur kroppen började tina lite både av solen och den varma chokladen, så kände jag mig helt 100% rätt och i harmoni! Häftig känsla som inte riktigt går att förklara... :)

Bilduppladdningen e seg!! Laddar upp bilderna sen!!!!!:D

Nu måste jag kila iväg och luncha! Sen väntar en ny utflykt! :D

Enjoy;)

H


Dag 150 - En tidig morgon i San Pedro...


Halloj!
Blir inga temperatursuppdateringar de närmsta dagarna för jag har ingen riktig koll på de exakta siffrorna. Men jag skulle gissa att det är en 4-5 grader ute just nu, och att det senare under dagen kommer att bli runt 15.



På Santiago Airport.



Bild tagen från transferen från Calama mot San Pedro. Såhär såg det ut under 1 timmer bilfärd^^ Haha, häftigt!

Hotellet är förresten superfint! Ett riktigt häftigt ställe med spa och allt... Dessutom så har vi halvpension så det ingår frukost + lunch eller middag varje dag. Igår blev det förstås middag =)







Min förrätt igår, rökt laxsallad!

Igår hann vi inte göra så mycket mer än att installera oss på hotellet och ta en rundtur i byn. San Pedro är GRYMT litet. Det är grudvägar, låga hus och jag får känslan av att jag kommit till en gammal westernfilm eller nått, haha! Men det är häftigt, och personligt :)
Vi kikade även in på några turistbyråer igår så nu har vi en fullständig plan över de kommande dagarna! Se bara...

Fredag (idag): En 3-timmars ridtur till Valle de muerte (LYCKA LYCKA LYCKA) och en austronomisk tur på kvällen för att kolla på strjärnorna genom teleskop.
Lördag: Los geycer (de där som sprutar varmvatten ur marken), de kommer att komma och hämta mig på hotellet strax efter 4 på morgonen....^^
Söndag: Bada i varma källor! (Kommer inte ihåg namnet..:P)

Enjoy;)

H






RSS 2.0